Lastenohjelmia

Posted by Pauliina on September 25, 2011 in Oppimassa, SoMeAVAT, TV |

Mikä television lastenohjelma on sinulle muistorikkain?

Tässä meidän perheen poimintoja.

Pokemon

Perheessämme on kolme videopeli- ja animesarjan Pokemonin seuraajaa, ensin 1990-luvulla syntyneet kaksospojat ja nyt 2000-luvulla syntynyt poika. Pokemonin virrassa tuli Suomeen myös Digimon-sarja.

Pikku Kakkonen

Uusien lastenohjelmien rinnalla on pintansa pitänyt alusta lähtien Pikku Kakkonen, jota katsoimme me vanhemmat ja nyt vuorostaan lapset. YLEn lastenohjelmien tarjontaan tällä hetkellä voi tutustua heidän nettisivuillaan.

Muumilaakson tarinoita

Muumit ovat myös pysyneet kestosuosikkina meidän perheessä. Tv-ohjelman ja elokuvien lisäksi kotiin on kertynyt monta Muumit-tuotesarjan tuotetta.

Puoli Kuusi ja muistoja eri vuosikymmeniltä

Me vanhemmat katsoimme myös 80-luvulla Puoli Kuusi -lastenohjelmia. Tässä ohjelman tunnus. Itse muistelen lämmöllä lastenohjelmia, joita katselin yhdessä pikkusiskoni kanssa: Maija Mehiläinen, Tao Tao, Peukaloisen retket, Histamiini, Maailman ympäri 80 päivässä, Nalle Luppakorva, Kössi-Kenguru, Maailman vahvin nalle, Tohtori Sykerö, Pikku Aasi, Olipa kerran -sarjat, Smurffit, Barbapapa, Disney-piirretyt, Muppetit, Myyrä, Vaahteramäen Eemeli, Peppi Pitkätossu ja Pikkumuppetit.

Nuorimmainen on katsellut Naperoa, Pipsa Possua, Perttiä ja Purttia, Lauri kilpaautoa, Postimies Patea, Disney-piirrettyjä, Pingua, Late Lammasta, Hayao Miyazakin piirrettyjä ja Samsamia.

Lisää muistoja tulvii YLE Muistikuvaputki -sarjan Lapset-jaksosta sekä YLEn Elävän arkistosta hakusanalla lapset. Facebookista löytyy mm. sivut YLEn Elävä Arkisto ja Pikku Kakkonen.

Vanhoista lastenohjelmista löytyy listauksia mm. Toosa -vanhoja tv-sarjoja -sivustolta, Wikipediasta, Olotila-blogikirjoituksesta 70-luvun muistot koukuttavat Facebookissa.

Vuonna 2010 YLEn ja Meidän Perhe -lehden järjestämässä kilpailussa kaikkien aikojen lastenohjelmasta voitti selvin luvuin Sirkuspelle Hermanni. Toiseksi tuli Muumilaakson tarinoita ja kolmanneksi Rosvo-Rudolf.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.