Sometu-verkoston tapahtumia Tampereella vuosina 2011-2012

Posted by Pauliina on July 31, 2018 in Oppimassa, Sometu, Tapahtuma |

Tiedot on tuotu talteen Sometu-verkoston Wikispaces-sivustolta https://sometu.wikispaces.com, joka sulkeutuu 31.7.2018.

Kesäkuu 2012

– 15.6. Sometun kesäkuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Kaisu Honkonen, Jussi Kuortti, Hanna Takala, Mika Pirhonen, Pauliina Mäkelä sekä Aamulehden toimittaja Virve Rissanen ja valokuvaaja Nina Karlsson. Juttu Aamulehteen tulossa.
– 15.6. Sometun kuukausitapahtuma, kesäkuun some-infopisteTampereella kahvila Aschan Coffee & Deli (ent. Wayne’s Coffee Siperia) yläkerrassa, osallistujina Hanna Takala, Mika Pirhonen, Kaisu Honkonen, Asta Rajala, Pauliina Mäkelä sekä Varustamo-hankkeesta Helena Tirronen, Sara Heinonen, Terhi Hämäläinen, Rosaliina Arvenjärvi, Anna Nieminen. 10 hengen osallistujamäärällä tämä kesäkuun kuukausitapahtuma oli yhtä suuri osallistujamäärältään kuin edellinen toukokuun someinfopiste.

 

Someinfoklinikkamuistio

 

Someinfopiste 15.6.2012
Osallistujat:

Varustamo-hankkeen Rosaliina, Anna, Sara ja Terhi

Hanna Takala, Mika Pirhonen, Kaisu Honkonen, Asta Rajala
Varustamo-hankkeen IRC-Galleria yhteisö Varustamo nuorelta nuorelle http://irc-galleria.net/community/3400636-varustamo-nuorelta-nuorelle

Varustamo-hankkeen FB-sivut https://www.facebook.com/pages/VARUSTAMO-Nuorelta-nuorelle/171307219608970
LinkedIn-profiilin luominen

http://opeblogi.blogspot.fi/2012/06/tyokaverit.html
Sharewood http://sharewood.org/ hyväntekeväisyyttä, vastuullinen suomalainen sosiaalisen median palvelu
Kuvilla blogikirjoituksien täydentäminen

Instagram http://instagr.am/

Web.stagram.com http://web.stagram.com/

Weheartit.com http://weheartit.com/

 

Toukokuu 2012

– 11.5. Sometun toukokuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina (istumajärjestyksessä) Juha Kämäräinen, Jukka Peltokoski, Mika Pirhonen, Jari Moisio, Jussi Kuortti, Pauliina Mäkelä, Hanna Takala, Ville Koiviola, Noora Mäenpää sekä Helsingin Sanomien toimittaja Anna von Hertzen kera valokuvaajan. Juttu Helsingin Sanomissa maanantaina 14.5. sivulla A8, Jarmo Lahden valokuva jutusta ja tekstistä
– 11.5. Sometun kuukausitapahtuma, toukokuun some-infopisteTampereella kahvila Aschan Coffee & Deli (ent. Wayne’s Coffee Siperia) yläkerrassa, osallistujina Päivi Keränen, Pauliina Mäkelä, Katri Kaul, Sara Heinonen, Tiia Lehtonen, Trang To, Juha Kämäräinen, Auli Nikkanen, Rosaliina Ahvenjärvi ja Terhi Hämäläinen. Täten tällä 10 hengen osallistujamäärällä tämä toukokuun kuukausitapahtuma oli suurin osallistujamäärältään.

 

Someinfoklinikkamuistio

 

Someinfopiste 11.5.2012

Päivi:
Rekrytointinäkökulma

Katri:
Jakelu ja näkyvyys
– kohderyhmän tavoitttaminen
– tykkääjiä, seuraajia, osallistujia toimintaan
– Facebook, blogi, Twitter

Facebook
– sivu, jolle on saatu tykkääjiä ja halutaan lisää tykkääjiä tarvitsee hyvää sisältöä
– säännöllistä toimintaa
– resurssit; henkilöt, aika
– päivitys, jonka loppuu /nimi tai nimikirjaimet
– ylläpitäjät; esittely tietoja-välilehdellä ja esittely-statuspäivitykset
– ylläpitäjien konehuone eli voidaan perustaa Facebookin salainen ryhmä
– tarinallisuus, Facebook-sivu Tarinakone
– suunnitelmallisuus
– http://kinda.fi/palvelut :
Minkä asian kohderyhmä haluaa saada hoidetuksi eli mitkä ovat kohderyhmän tarpeet? Miten yritys voi tässä auttaa? Kuinka yritys tekee kohderyhmän asioinnista ainutlaatuisen kokemuksen?
Otetaanko kohderyhmän omat sidosryhmät huomioon antamalla esim. mahdollisuus lähettää ystävälle lahja verkkokaupan kautta?
Kuluttajat luottavat vertaisverkon suosituksiin, joten onko yrityksen suosittelu tehty helpoksi?
Missä yhteisöllisen median kanavissa kohderyhmä liikkuu, ja miten niissä toimitaan?
Mihin kanavaan keskitytään?
Kuinka yritys osallistuu keskusteluihin?
Onko yrityksen kriisiviestintä nopeaa, rehellistä ja henkilökohtaista?
Miten paljon aikaa yritys käyttää yhteisölliseen mediaan, ja kuinka kauan yritys on valmis jatkamaan?
Millaisiin mielikuviin yritys tähtää ja miten niitä luodaan käyttäen kuvaa ja ääntä?
Onko yrityksen tuottama sisältö mielenkiintoista, informatiivista, luettavaa, oikein kirjoitettua, henkilökohtaista, kohderyhmää puhuttelevaa, yrityksen edun ja strategian mukaista ja valittuun kanavaan tai sovellukseen sopivaa?
– häiriköt, ylläpitäjien konehuoneessa, Facebook-sivun ylläpitopuolella moderoinnin estolista kirosanoille
– Senja opettaa sinulle ruotsia, blogi http://hurrinhurmauskone.com/ – Senja opettaa sinulle ruotsia, blogi http://hurrinhurmauskone.com/

Blogi
– ahkera linkitys muihin blogeihin
– seurata muita hankkeita, kerro mitä niissä tapahtuu
– blogikirjoituksen julkaisu myös Twitterissä ja Facebookissa

Ristiinlinkitys some-kanavien välillä

Wikipedia
– uusien asioiden, uuden tekniikan ja ilmiöiden selittäminen, näkyväksi tekeminen
– onko jo artikkeli olemassa?
– jos ei, kannattaa tehdä
– uuden artikkelin laatiminen voi olla ensikertalaiselle vaikea työ, mutta kannattaa aloittaa olemassaolevan artikkelin täydentämisellä sekä kielen parantamista voi tehdä

Verkostossa toimimisen tutkinta
– Kari A. Hintikka

Sometu.fi
– tapahtumat hankkeelta sinne näkyviin
– oman esimerkin näyttäminen

15.6. tuleva someinfoklinikka + Varustamo-hankkeen yhteishakutapaaminen (Sara + Helena voisivat olla yhteyshenkilöinä)

Nettifasilitointi
http://fasilitaattori.blogspot.com/

CMAD2013-tapahtuma tulossa 28.1.2013
Community Manager Appreciation Day
Ryhmä Facebookissa
SOITA-hankkeen sivupohja

Twitter
http://blogi.sometu.fi/2009/11/twitter-saapui-suomeen-sometuun-ja-pauliinan-elamaan/
– Finnish Hashtag Library
– # -sanat eli “risuasiat”
– lomake, jolla voi syöttää uusia hashtagejä http://bit.ly/anna-htag-fi
– varsinainen kirjasto http://bit.ly/htag-fi
– folksomia (esim. Finnish Hashtag Library) – taksonomia (esim. 22000 kirjaston hakusanaa)

Lue kirja “Neurovelho – Gibson”

Mittaaminen ja seuranta
Palvelu Empire Avenue
socialmention.com
hyper alerts http://www.hyperalerts.no/
google alerts http://www.google.com/alerts

http://tweet.grader.com/

Google Fight

http://www.arvonnatjakilpailutfacebookissa.info/

Facebook ja ikäraja 13v.

Pauliinan linkkikirjasto http://delicious.com/PauliinaMakela

feissarimokat

sometu.wikispaces.com – sometun wiki
vinkkiverkko.wikispaces.com – avoimet sosiaalisen median oppiresurssit opettajalle

Huhtikuu 2012

– 13.4. Sometun huhtikuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Jukka Peltokoski, Joni Mettälä, Helena Tirronen, Hanna Takala, Maria Rajakorpi, Jaana Paju ja Pauliina Mäkelä
– 13.4. Sometun kuukausitapahtuma, huhtikuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, osallistujina Pauliina Mäkelä, Joni Mettälä ja Sari Hirsimäki

 

Maaliskuu 2012

– 16.3. Sometun maaliskuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Jussi Kuortti, Sirpa Kuortti, Lauri Lahikainen, Pauliina Mäkelä, Marko Olander, Juha Kämäräinen, Hanna Takala, Ville Koiviola, Juha Hartikainen ja Petri Huitti
– 16.3. Sometun kuukausitapahtuma, maaliskuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, osallistujina Pauliina Mäkelä, Juha Kämäräinen, Antti Keskitalo ja Katri Kaul

 

Helmikuu 2012

– 17.2. Sometun helmikuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Antti Hoppania alias Andy Hopi, Hanna Takala, Virve Nygård, Pauliina Mäkelä, Marko Olander, Ville Koiviola, Juho Hartikainen, Jussi Kuortti, Teemu Korhonen, Laura Katariina Palander ja Mika Pirhonen
– 17.2. Sometun kuukausitapahtuma, helmikuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, osallistujina Pauliina Mäkelä, Juho Hartikainen, Sini Huhmarkangas, Timo Lehtonen + Hilma 9kk + Siiri 3v.

 

Tammikuu 2012

 

– 20.1. Sometun tammikuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Leena Mäkinen, Marko Olander, Petteri Kyrö, Jaana Paju, Lauri Kutinlahti, Ilkka Härkönen, Maria Rajakallio, Antti Hoppania alias Andy Hopi, Hanna Takala, Ilkka Sallinen, Pauliina Mäkelä, Helena Tirronen, Mika Pirhonen ja Laura Katariina Palander.
– 20.1. Sometun kuukausitapahtuma, tammikuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, osallistujina Pauliina Mäkelä, Virve Nygård, Ilkka Härkönen, Mika Pirhonen, Katri Kaul, Telma Rivinoja ja Heini Leinonen

 

Joulukuu 2011

– 20.12. Sometun joulukuun taskulounasTampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Pauliina Mäkelä, Jussi Kuortti, Jaana Paju, Emmi Kumara (ulkoistettu taskulounas eli paikalla äitinsä pyynnöstä), Virve Nygård, Ilona Qvick ja Hanna Takala
– 20.12. Sometun kuukausitapahtuma, joulukuun some-infopisteTampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, käsiteltyjä aiheita olivat Sometun toiminta, Facebook, Wikit, SlideShare, Ning, avoin asiantuntijuuden jakaminen, iPad, ilmaisten sovellusten muuttuminen maksullisiksi, osallistujina Pauliina Mäkelä, Virve Nygård, Jaana Paju, Elina Hilden, Merja Tuominen-Gialitaki, Anna Nieminen ja Sini Huhmarkangas

 

Marraskuu 2011

– 22.11. Sometun verkostoitumistapahtuma, marraskuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Pauliina Mäkelä, Helena Tirronen, Antti Hoppania alias Andy Hopi ja Jaana Paju
– 22.11. Sometun kuukausitapahtuma, marraskuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, käsiteltyjä aiheita olivat Sometun toiminta, oppiminen, sosiaalinen media, Facebook, Twitter, osallistujina Pauliina Mäkelä, Soili Honkanen, Katja Nissinen, Päivi Havas ja Hanna Takala sekä Antti Keskitalo

 

Lokakuu 2011

– 25.10. Sometun verkostoitumistapahtuma, lokakuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Pauliina Mäkelä, Helena Tirronen, Jussi Kuortti, Mika Pirhonen, Timo Pärssinen ja piipahtaja Toni Vesterinen perheineen
– 25.10. Sometun kuukausitapahtuma, lokakuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, käsiteltyjä aiheita olivat Sometun toiminta, oppiminen, Facebook, Twitter, Second Life, verkostoituminen, Vinkkiverkko-verkosto, Vinkkiverkko wiki, sosiaalisen median käyttäminen kemian opetuksen tukena, osallistujina Pauliina Mäkelä, Jussi Kuortti, Riikka Lahtinen + Lumi 8.5kk, Auli Nikkanen ja Antti Keskitalo

 

Syyskuu 2011

– 27.9. Sometun verkostoitumistapahtuma, syyskuun taskulounas Tampereella ravintola Amarillo, Kuninkaankadulla, osallistujina Pauliina Mäkelä, Mika Pirhonen ja Hanna Takala
– 27.9. Sometun kuukausitapahtuma, syyskuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, käsiteltyjä aiheita olivat Sometun toiminta, AVO-hanketoiminta, oppiminen, sosiaalinen media, verkostoituminen, työnhaku, mobiilisovellukset, palveluiden käytettävyys, osallistujina Olli Savolainen, Minna Helynen, Lauri Kutinlahti, Antti Keskitalo, Teemu Korpi, Mika Pirhonen ja Pauliina Mäkelä

 

Elokuu 2011

– 30.8. Sometun verkostoitumistapahtuma, elokuun taskulounas Tampereella ravintola Astorissa, osallistujina Pauliina Mäkelä ja Mika Pirhonen
– 30.8. Sometun kuukausitapahtuma, elokuun some-infopiste Tampereella kahvila Wayne’s Coffee Siperian yläkerrassa, käsiteltyjä aiheita olivat Sometun toiminta, mobiilisovellukset ja TweetDeck, osallistujina Mika Pirhonen, Teemu Korpi, Antti Keskitalo ja Pauliina Mäkelä

 

Some-infopiste

 

Sometun kuukausitapahtuma, some-infopiste, järjestetään elo-joulukuussa 2011 joka kuun viimeisellä täydellä viikolla, tiistaisin klo 14.00-16.00. 1. sometu-tapaaminen on tiistaina 30.8.2011 klo 14.00-16.00.

Paikkana toimii Tampereen Wayne’s Coffee Siperian kahvion yläkerta. Siellä on käytössä ilmainen langaton internetyhteys.

Sometulaiset ovat tervetulleita poikkeamaan some-infopisteeseen saamaan tietoa Sometun toiminnasta, tapahtumista sekä sosiaalisesta mediasta. Paikalla olijoiden kanssa voi verkostoitua.

Kuukausitapahtumaa emännöi Pauliina Mäkelä, Sometun nettikätilö. Opastusta annetaan sosiaalisen median palveluihin kirjautumiseen sekä käyttöön, kuten Facebook, Twitter, Qaiku, Google+, Delicious, Ning, Flickr, LinkedIn, Second Life, Prezi, Bambuser, Vimeo jne. Tule ja pulahda sosiaalisen median maailmaan turvallisessa vierihoidossa!

Osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

 

#taskulounas

 

Tampereella järjestetään rento verkostoitumistilaisuus nimeltään taskulounas, jonka ideana on kutsua lähinnä Twitterin kautta osallistujia omakustanteiselle lounaalle tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan.

Tässä alkuperäinen kutsu Twitteristä:
#tampere #taskulounas ti 30.8./27.9./25.10./22.11./20.12. klo 12-14 Rav.Astor https://ravintola-astor.fi/ #finnish Laita kalenteriin, tule! #sometu

Alkuperäinen kutsu Twitterissä: http://twitter.com/#!/PauliinaMakela/status/103407173110992896

Tapahtumaidea lähti liikkeelle Kristiina Pääkkösen antamassa lehtihaastattelusta (http://www.savonsanomat.fi/viihde/viihdeuutiset/cocktailkutsut-taskussa/522343), josta ensin keksittiin #taskubileet ja myöhemmin livetapaamiset #taskulounas.  sai suomalaiset aktiivisesti mukaan Twitteriin. 19.1.2010 oli Suomi-Twitterin syntypäivä vilkkaalla keskustelulla suomeksi.

Kysy lisää, jos haluat tietää enemmän tapahtuman luonteesta.

 

Lämpimästi tervetuloa 30.8.2011 klo 12-14 Tampereella Ravintola Astoriin!

 

Sometu

 

Mikä Sometu on?

*
Pauliina Mäkelä 25.11.2010:
SOMETU – sosiaalinen media oppimisen tukena

SOMETU -verkosto kokoaa yhteen ihmisiä, joita yhdistää jollakin tapaa mielenkiinto sosiaaliseen mediaan ja oppimiseen. Sosiaalisen median toimintatavat mahdollistavat uudet toimintatavat niin opiskelussa, opetuksessa, työssä, yrittämisessä, vapaa-ajassa kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessakin. Verkoston sivustosta on tullut paikka, jossa suomalaiset asiasta kiinnostuneet kohtaavat toisensa, tiedottavat eri tapahtumista ja hakevat ratkaisuja toimintakenttään liittyviin haasteisiin.

Verkoston toimintatapaan kuuluu yhteinen oppiminen, ei koulutus tai kouluttautuminen. Jäsenistö koostuu laajasta ja tasavertaisesta eri sektorien ja toimialojen joukosta, johon kuuluu niin teknologian-, koulutuksen-, tutkimuksen-, yhdistys-, yritystoiminnan kuin viranomaispuolenkin edustustajia. Avoin ja jakava toimintatapa on yksi keskeinen osa SOMETU:n menestystarinaa. Toimintakulttuuria leimaa innostunut, leikkisä ja luova tapa asioiden tutkimiseen yhdessä. Kysy rohkeasti verkoston jäseniltä – voit oppia yhdessä jäsenten kanssa uusia asioita samalla, kun rikastat toimintaa omalla osaamisellasi!

SOMETU on kasvanut kolmessa vuodessa yli 3000 jäsenen avoimeksi, itseorganisoituvaksi verkostoksi. Verkoston puitteissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja webinaareja eri teemoista. Osallistuminen on aina mahdollista myös verkon välityksellä.

***
Pauliina Mäkelä 31.5.2012 (talteen vuoden 2009 englanninkielinen esiteteksti):
SOMETU – SOCIAL MEDIA AS A TOOL FOR LEARNING

SOMETU is a network and forum for people who are interested in the potential that social media offers. It is an exceptional tool that not only to helps expand one’s knowledge but promotes business, eDemocracy, citizen activism and leisure activities in the digital era. It has became a place for innovating new ways to utilise social media as a part of everyday living in different domains.

SOMETU is all about learning, not about education. The members are professionals in a number of fields (technology, education, research, business as well as others). Shared knowledge is a keyword of social networking and it is one part of SOMETU’s success story. Focus and exploring issues in an enthusiastic, playful and experimental fashion are key. We are willing to look at issues from a fresh perspective with creative and innovative solutions. Do not hesitate to ask – the worst that can happen to you is learning from and with your co-members.

The SOMETU network has expanded rapidly and has almost 2,000 members today. The working environment consists of a number of theme groups that take part in forums. Distance is never an issue since we regularly hold meetings in the web and organise other activities as well as events. SOMETU derives its strength from its users.

Join us at
http://www.sometu.fi

http://sometu.ning.com/group/english
Sometu in English

http://sometu.ning.com/group/sosiaalinenmediayrityksissa
Sometu in Business

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.