Hyvän mielen taidot, osa 1

Posted by Pauliina on January 20, 2016 in Hyvän mielen taidot, Oppimassa, Työssä oppiminen, Verkkokirjoittaminen |

Aihetta iloon, kiitokseen ja juhlaan

 

Olin eilen tiistaina 19.1.2016 Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen taidot -kirjan ja Hyvän mielen korttien julkaisutilaisuudessa Helsingissä. Sain kutsun Facebookin tapahtumansivun kautta. Olemme tavanneet aiemmin nopeasti SLUSH-tapahtumassa ja eilen illalla meillä oli mahdollisuus tutustua vähän paremmin. Meitä juhlijoita oli paikalla 60. Illan keskustelut ja kotimatkalla junassa uuden kirjan lukeminen avasi niin paljon uusia ajatuksia, että tilaisuudessa saamani tutustumiskortin teksti “haluamani asiat ovat minulle mahdollisia” sai minut leijumaan ilosta.

Hyvän mielen korttien valokuvat ottanut Krista Keltanen on kirjoittanut korteista blogikirjoituksessaan. Maaretta on vieraskynäillyt 5 syytä ylläpitää toivoa ja kertoo #hyvänmielenminuutti harjoituksesta.

 

Menetelmä käyttöön

 

Päätin, että aloitan #hyvänmielenminuutti harjoituksen. Teen sen omalla tavallani uusien korttien avulla. Minulla on ennestään Pesäpuu ry:n vahvuuskortit ja Ideapakan Kuvat & Adjektiivit -kortit. Aion tehdä mahdollisimman usein harjoituksen, jossa valitsen näistä kolmesta korttipakasta jokaisesta kortin ja laitan ne yhdessä pöydälle. Sitten annan niistä nousta esiin mieleen ajatuksia ja tuntemuksia, jotka kirjaan ylös tänne oppimispäiväkirjablogiini. Voin näin oppia uusia keinoja kehittää omaa mieltäni joustavammaksi ja auttaa elämään merkityksellistä elämää sekä tekemään oivalluksia. Positiivinen ajattelu ja innostaminen ovat aina olleet osa minua. Nyt haluan tutkia, mitä löydän tällä menetelmällä. Käytän Maaretan uutta kirjaa ohjeena.

 

A – Myönteisyyden taidot

 

Kirjan ensimmäinen hyvän mielen taitokategoria on A – Myönteisyyden taidot. Myönteisyyden taitoja on esitelty korteissa 1-8. Otan kasvuni tueksi kortin numero 1 eli kiitollisuus sekä valitsen vahvuuskorteista vahvan ja kuvat & adjektiivit -korteista sitkeän. Otin korteista valokuvan.

 

Vahvuuskortit, hyvän mielen kortit ja ideapaikkakortit

 

Ensimmäisenä mieleen nousee sininen väri, jota käytän itse vaatetuksessa harvoin. Tuntuu, että sininen hidastaa ja passivoi minua. Omistan tällä hetkellä kahdet silmälasit, joista ruskeat ovat työlasit ja vaaleansiniset-vaaleanpunaiset lasit ovat vapaa-ajan lasini. Käytän siis sinistä väriä kuin huomaamattani. Sinisestä tulee hieman uninen olo. Tyyneys, haikeus, lohdutus, suru, taivas ja turva ovat sinisestä kumpuavia asioita. Tietyt asiat pitää elämässä käydä läpi, ne pitää käsitellä ja surra, jotta voi jatkaa eteenpäin. Olenkin käsitellyt paljon surua elämässäni. Tämä on johtanut siihen, että lempinimeni Suomen kiltein somekouluttaja tai sosiaalisen median kiltteyden lähettiläs tuntuvatkin niin minulta. Murheet on surtu, joten kiltteys, sensitiivisyys ja huomaavaisuus ihmisten kohtaamisessa ovat tärkeitä.

Vahva ja sitkeä -sanat kertovat omaa tarinaani, kuinka olen selviytynyt monista rankoista vaiheista elämässäni.  Kuvan kuoriutuva linnunpoikanen on valmiina kohtaamaan elämän eteen tuomat haasteet uteliaana ja valppaana. Viljapelto kuvaa sitä uinuvaa mahdollisuutta, että eräänä päivänä on minun vuoroni korjata satoa. Se ei ehkä ole vielä, mutta jonain päivänä se tapahtuu.

Kiitollisuus on viime aikoina ollut paljon mielessäni. Kirjoitin vuonna 2012 ja uudestaan vuonna 2015 joulukuussa 21 päivän ajan kiitollisuuspäiväkirjablogia. Ystäväni joutui syyskuun lopussa pahaan moottoripyöräonnettomuuteen, josta on onneksi toipumassa. Samalla tajusin, miten helposti elämä voi muuttua. Olimmehan nähneet muutamaa viikkoa aiemmin opetusalan tapahtumassa Helsingissä ja hassutelleet yhdessä.

Yrittäjyys on mahdollistanut minulle paljon asioita. Olen siitäkin kiitollinen. Yksi niistä on lomailu perheen kanssa ulkomailla. Pitkän 20 vuoden tauon jälkeen tein lomamatkan lentäen Teneriffalle perheeni kanssa hiihtoloman aikana viime helmi-maaliskuussa. Latasimme akkuja ja nautimme lämmöstä. Siitä innostuneena lähdin nuorimman poikani kanssa ystäväperheemme luo lentäen Prahan helteisiin kahdeksi viikoksi kesälomalla, kun aviomieheni oli ystävien kanssa kalareissulla Ruotsin Lapissa. Matkustusintoa riitti vielä joulukuulle, kun lähdimme joululomalle Afrikkaan Kap Verden Boavista-saarelle. Ensimmäistä kertaa lensin Euroopan ulkopuolelle ja Afrikkaan sekä olimme pois Suomesta jouluna lämmön helliminä. Samalla pidin somelomaa kolme viikkoa, jolloin en päivittänyt somekanaviani.

Olen kiitollinen läheisistä ihmisistä, ystävistä, somesukulaisista, terveydestäni sekä työn ja levon hetkistä.

Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut ja saavuttanut.

 

Vahvistuslause: Elämässäni on asioita, jotka ovat hyvin.

Tämä pitää paikkansa. Olen kolmen pojan äiti, rakastettu puoliso, sisko, vanhin tytär, osaava ammattilainen ja lähisukuni ensimmäinen yrittäjä. Aiemmin tehdyt aarrekartatkin ovat toteutuneet. Tästä se etenee, olen kiitollinen.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.