Wikimaailmassa

Wikimaailmassa oppimassa

Liityin 18.9.2012 Facebookissa Viisautta wikikirjojen tuotantoon -ryhmään. Ryhmässä on tänään 11 jäsentä, joista kuusi on tähän mennessä osallistunut wikikirjan tuotantoon. Päätin, että haluan mukaan tuottamaan uusinta Viisautta-sarjan wikikirjaa. Haluan oppia lisää wikikirjoittamisesta, wikikirjan tuottamisesta Wikikirjastossa, virtuaalimaailmoista, lisätystä todellisuudesta ja omalta osaltani lisätä AVO2-hankkeen osahankkeiden välistä yhteistyötä. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan materiaalin tuottamiseen ja jalostamiseen. Käy tutustumassa kirjan aineistoon, muodosta oma mielipiteesi ja muokkaa, lisää tai poista tekstiä tarvittaessa. Näin saamme jalostettua samalla yhteistä viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen.

AVO-hankkeen julkaisuja

Ensimmäinen Wikikirjastoon AVO-hankkeessa (2009-2011) tuotettu Viisautta-sarjan wikikirja oli Viisautta wikin tekoon -wikikirja. Se on käännetty myös englanniksi. Toinen Viisautta-sarjan kirja oli Viisautta blogin käyttöön -wikikirja. AVO-hankkeessa tuotettiin myös Viisautta mobiilin käyttöön -mobiiliopas, vaikkakaan ei Wikikirjastoon. Muita AVO-hankkeen koulutusmateriaaleja, aineistoja, verkostoja ja tapahtumia löytyy täältä.

Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen

Uusin Viisautta-sarjan wikikirja on Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen -wikikirja. Projektille on perustettu oma blogi wikikirjatyöskentelyn tueksi. Ydinryhmä aloitti 10.9.2012 työskentelyn kasvotusten ja verkossa. Tänään 18.10.2012 meillä oli ensimmäinen verkkopalaveri, jossa olin mukana. Wikikirjan tuotanto on osa Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin (AVO2) -hanketoimintaa. Tuotantoprosessia koordinoi 3DM-osahankkeen Tampereen yliopiston osaprojekti.

Wikimaailmassa tuottamassa sisältöä

Olen tuottanut sisältöä (muistaakseni) vuodesta 2005 lähtien erilaisiin wikisivustoihin, joista eniten olen käyttänyt seuraavia: TWikiWikispacesConfluence jaPurot.net wiki. Näistä erilaisista wikisivustoista voisi esimerkkeinä mainita Sometu-wikin (Wikispaces), Sosiaalinenmedia.org-wikin (Confluence), Vinkkiverkko-wikin (Wikispaces), Kinda Oy:n wikin (Purot.net), Some Menee Maalle -wikin (Purot.net) ja Toimikas-wikin (Wikispaces).

Olen luonut Wikipedia-tunnukset 24.5.2009 ja käynyt muokkaamassa muutamaa Wikipedia-sivua. Tänään loin sekä Wikipediaan että Wikikirjastoon omat käyttäjäsivuni. Huomasin heti, että ryhmänä asioiden oppiminen ja kokeilu on moninkertaisesti hauskempaa kuin koittaa yksin pähkiä asioita. Joanna Kalalahti opasti rauhallisella ja selkeällä tavalla Wikikirjaston perustoimintoja, joten pääsin helposti mukaan. Kävin myös katsomassa kertauksen vuoksi Tarmo Toikkasen 20.10.2010 pitämän webinaarin tallenteen Wikipediaan kirjoittamisesta.

Aion lähteä omassa Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen -wikikirjan sisällöntuottamisessani liikkeelle siitä, että käyn ensin läpi oman linkkivarastoni Deliciousissa aiheen tiimoilta, etsin materiaaleja sekä pidän silmät auki erilaisissa uutisvirroissa. Tästä tulee mielenkiintoista!

Kuvassa on QR-koodi, joka sisältää linkin meidän projektiblogiin. Voit lukea sen esim. QRReader-sovelluksella.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.