OOV -valmennuksen suorittaminen

Olen osallistunut InnoOmnian Opettajasta oppimisen valmentajaksi -valmennukseen 13.1.-18.11.2011. Valmentajina toimivat Mervi Jansson, Maria Korpi, Esko Lius, Helena Rajalinna ja Pauliina Venho. Keräsimme valmennusmatkan aikana kirjavinkkejä ja työskentelymenetelmiä InnoOmnian omalle alustalle suljettuun ryhmään. Meillä oli käytössä myös suljettu blogi sekä suljettu Facebook-ryhmä. Yhtenä ajatuksia antavana blogina matkallamme oli Oppiminen on… 102 oivallusta oppimisesta. 1.-4. lähijaksosta olen kirjoittanut aiemmin blogikirjoituksen.

I

Ensimmäinen lähijakso oli 13.-14.1.2011 Hotelli Siikarannassa Espoossa ja teemana oli Oppimisen tulevaisuus ja oppimisympäristö. Valmistauduin ensimmäiseen lähitapaamiseen kirjoittamalla Pauliinan polku oppijana -blogikirjoituksen. Valitettavasti sairastuin flunssaan ja hoidin sairasta lasta, joten ensimmäinen tapaaminen jäi minulta kokematta.

II

Toinen lähijakso oli 14.-15.3.2011 InnoOmnian tiloissa Kirkkojärven toimipisteessä Espoossa ja teemana oli Verkossa ja verkostossa toimiminen –tiimit ja parvet. Itselleni tämä kerta oli ensimmäinen ja muille toinen. Sain toimia omalle tiimilleni valmentajana ja teeman vuoksi valmentajana oleminen oli myös erittäin mieluisa ja helppokin tehtävä. Sain palautetta omalta tiimiltä valmentajana toimimisesta. Valmennustehtävän ja palautteen antamisen jälkeen sain valmentajapinssin ja halaukset.

III

Kolmas lähijaksi oli 9.-10.5.2011 Ilorannassa Hauholla ja teemana oli Valmentamisen pelisäännöt; ohjaus ja kannustavan palautteen anto. Helteinen sää suosi meitä. Nautimme tulevan kesän ihanista hetkistä yhdessä.

IV

Neljäs lähijakso oli 8.-9.9.2011 InnoOmnian uudet tilat LUOVIVA-yritysvirittimessä Kirkkokadun toimipisteessä Espoossa  ja teemana oli Tieto rakentuu – asiantuntijuus hajautuu. Tallensin tunnelmakuvia syksyn lähipäivistä.

V

Viides lähijakso oli 17.-18.11.2011 Raaseporissa Mustion linnassa ja teema oli Valmentajuuden haasteet ja työkalupakin kokoaminen. Lähestyvän talven tunnelmissa koimme hienoja avautumisia ja saimme todistukset valmennuksen suorittamisesta.

Todistus oli tässä sinisessä Omnian kansiossa ja saimme kaikki Maria Korvelta omat valmentajakivet halien ja onnentoivotusten kera. Omassani lukee teksti “love”.

Olen saanut tänä vuonna kaksi kurssikokonaisuutta suoritetuksi ja nyt katselen uusia oppimisen mahdollisuuksia avoimin mielin.

Alla oleva ruusukimppu kuvastaa elämäni eri vaiheita ja vuosia; keltainen lapsuutta 1970-luvulla, pinkki nuoruutta 1980-luvulla, oranssi äitiyttä 1990-luvulla ja tulipunainen rakkautta 2000-luvulla. Mikä onkaan teema ja väri seuraavaksi? Oletko sinä miettinyt omia elämäsi vaiheita? Muistatko tuoda tarinallisuuden mukaan omaan oppimiseen? Voit käydä kirjoittamassa oman oppimiskokemuksesi uuteen oppijoiden kohtaamispaikkaan, joka on luotu Purot.net wikiin. Tervetuloa!

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.