Online Educa Berlin, valmistautumispäivä

Posted by Pauliina on November 29, 2011 in Opinnot, Oppimassa, Sometu, Tapahtuma, Työssä oppiminen |

Matka Online Educa Berlin -konferenssiin alkoi tänään klo 8.20 kotoa Lempäälästä autolla Tampereelle.

Foursquare

Tein Foursquare-paikkatietopalveluun asiasta päivän ensimmäisen check-in -toiminnon eli kerroin omalle verkostolleni, että olen lähdössä Berliiniin konferenssiin.

Olen käyttänyt Foursquare-palvelua jo pidempään. Rekisteröidyin palveluun 21.11.2009 ja otin sen kunnolla käyttöön iPhone 4 -puhelimeni myötä 20.9.2010. Tässä kuvakaappaus ensimmäisestä check-in -toiminnosta.

Matkaseurue

Tampereen linja-autoasemalta matkustimme AVO-hankkeen työkaverini Tiina Front-Tammivirran kanssa pikavuorolla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja Hämeenlinnasta kyytiin astui toinen AVO-hankkeen työkaverini Niina Kesämaa. Kolmen naisen matkaseurue osti lentokentältä konferenssiständille suomalaisia suklaakonvehteja. Muut konferenssiständin materiaalit oli lähetetty jo etukäteen lähettipalvelulla. Tapasimme kahviossa myös muita konferenssimatkaajia; PAOK-hankkeen naisväkeä.

Berliinissä

Perille päästyämme (noin klo 14.10 paikallista aikaa) huomasin, kuinka helppoa Suomessa on liikkua, kun netti toimii (lähes) aina. Lentokentällä ja taksissa en saanut verkkoa toimimaan, joten ulkomailla ja Saksassa tehty ensimmäinen Foursquare -check-in sai odottaa hotellille asti. Lentokentältä pääsimme taksilla hotelleille. Niina ja Tiina yöpyvät Hotelli Pestana Berlinissä ja minä Hotelli Pullmann Berlin Schweizerhofissa. Hotellilla päätin ostaa nettiaikaa, joten saan käyttää nettiä yhdeksän euron päivähintaan. Konferenssipaikalla aion turvautua avoimiin wlan-yhteyksiin.

Perillä purimme laukut ja lepäsimme hetken. Itse tarkistin sosiaalisen median kanavat ja opettelin uuden sovelluksen käytön. Kyseessä on Animoto, jolla voi tehdä 30 sekunnin videoita. Tässä oma teokseni:

Leena Vainio oli myös saapunut Hotelli Pestana Berliniin. Pari tunnin tauon jälkeen kävimme nelistään kävellen tutustumassa Berliinin iltaelämään. Hämmästelimme matkalla suuria kuivia lehtikasoja, jotka suorastaan kutsuivat hyppääämään sekaan.

Budapester Straße ja Kurfürstenstraße -katujen risteyksessä oli suuri joulutori. Suuri liekehtivä joulupuu oli ensimmäinen vetonaula.

Nautimme kuumat jouluglögit ja kiertelimme kojuja.

Joulutori ja ostoskeskuksen koristelu saivat joulun mieleen. Saksalaiset ovat totisesti joulukansaa.

Finnish Learning Networks

Söimme illallista Europa-Centerin ravintolassa. Sitten oli aika siirtyä konferenssikeskukseen rakentamaan Finnish Learning Networks -ständiä, jossa esitellään Future Learning Finland -hanketta ja AVO-hanketta. Saimme roll-upit, esittelytelineet, pöydät, tuolit ja esitteet nopeasti paikoillensa, joten sen jälkeen sovimme huomisen aikataulusta (kokoonnumme klo 10.30) ja siirryimme hotellihuoneisiin levolle.

Online Educa Berlin

Huomenna konferenssi alkaa. Näyttely on auki huomenna klo 11.00-18.00, torstaina klo 9.30-19.00 ja perjantaina klo 9.30-18.00. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää yhteisen suomalaisten konferenssikävijöiden Facebook-ryhmän. Siellä voi jakaa hyviä vinkkejä liittyen konferenssiin. Tällä hetkellä jäseniä on 26. On toivottavaa, että halukkaat pääsevät mukaan, joten kannustan lisäämään suomalaisia osallistujia Facebook-ryhmään, kiitos.

Tags: , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2010-2024 Oppimassa All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.7.2 theme from BuyNowShop.com.